1 dec. 2018

Elsas jul - Mjuk Pepparkaka med lingon och mascarpone



2 ägg
3 dl råsocker
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk, filmjölk eller gräddfil
50 gr smält smör
2 msk lingonsylt

2 dl mascarpone
2,5 dl grädde
1 msk vaniljsocker


Smörj och bröda en form.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor och vänd ner i smeten.
Blanda ner mjölk, smör och lingonsylt.
Grädda ca 40 min.
Låt kakan svalna uppochner i sin form.
Vispa ihop grädde och mascarpone med vaniljsockret.
Dela kakan i 2-3 delar.
Bred ut mascaponekrämen mellan lagren och ovanpå.
Dekorera med små pepparkakor eller varför inte lite frostnupna lingon?