28 sep. 2018

Grönkålssallad med ljummen päronvinägrett och ädelost


Sallad
Späda grönkålsblad

Ädelost
Rostade valnötter

Fördela grönkålsbladen på tallrikar, strö över rostade valnötter och riv över osten.
Ringla över den ljumna dressingen – servera direkt.


Ljummen päronvinägrett
2 schalottenlökar
2 msk + 1 dl rapsolja
1 stort tärnat päron av fast sort
1 msk vatten
½ citron, saften
2 msk honung
Salt och peppar

Skala och skiva löken. Fräs den i den mindre mängden olja 5-6 min.
Tillsätt päronet och fortsätt steka till päronet börjar bli mosigt.
Häll olja, vatten, citronsaft och honung i en mixer. Tillsätt päron och lök, mixa till en slät vinägrett. Smaka av med salt och peppar.

Ringla den ljumna dressingen över babyspenat, ruccola eller späd grönkål. Riv över lite mögelost och en näve rostade nötter eller frön– servera direkt!