21 sep. 2018

Chili- och rödlöksmarmelad, ca 250 gr – så gott till ost!



En skvätt mild olja
2 stora röda lökar
1 stor vitlöksklyfta
2-4 chilis beroende på styrka
1 rejäl msk tomatpuré
1 lagerblad
80 ml röd vinäger
75 gr syltsocker
Salt och peppar

Finhacka lök, vitlök och chilis  - ta bort kärnor och de vita hinnorna så minskar du hettan i chilin.
Häll en skvätt olja i en stekpanna och stek den röda löken ca 10 min på medelvärme tills de mjuknat, men inte blivit bruna.
Tillsätt vitlök och chilis, stek 5 min till.
Rör ner tomatpuré och lagerblad. Blanda väl.
Tillsätt vinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
Sänk värmen och koka ca 10 min tills du fått en lagom tjock konsistens.
Häll upp på väl rengjord burk och vänta gärna någon dag innan du använder marmeladen som ska stå kallt efter att du öppnat den.