8 apr. 2018

Vårkänslor - Halstrad gösfilé med vårgrönt och örtmajonnäs, 2 port



2 gösfiléer
Smör
1/4 savoykål
1 vårlök
1 knippe grön sparris
2 msk Olivolja
Flingsalt
Peppar
1 dl majonnäs
1 msk crème fraiche
3 msk hackade färska örter
Ev lite pressad citron
Blanda ingredienserna till örtmajonnäsen och ställ sedan kallt. Strimla kålen och löken. Ansa sparrisen och skär den i 3 cm långa bitar. Häll olivolja i en rejäl stekpanna och fräs sedan grönsakerna 4-5 minuter. Salta ganska mycket och peppra lätt. Ställ åt sidan. Dela fiskfiléerna med ett diagonalt snitt. Salta och peppra köttsidan. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan ner. Stek ca 3 min på hög värme. Vänd filéerna och stek ytterligare ca 3 min. Servera genast med de varma grönsakerna och örtmajonnäsen.