8 feb. 2018

Var dags mat - Masalakryddad kyckling med linssallad, 6 port



6 kycklingklubbor
3 msk garam masala
3 msk olja
Salt och peppar

6 dl kokta linser
½ gurka
1 ask (250 gr) cocktailtomater
Rödkål
1 msk spiskummin
½ citron saften
3 msk olja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg kycklingarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Strö över garam masala, salt och peppar.
Ringla över oljan.
Baka kycklingen i 1 timme, ställ att svalna.

Skär gurkan i små bitar, dela tomaterna och strimla kålen. Lägg i en skål tillsammans med linserna och pressa över citron och häll över olja. Smaka av med salt och peppar.

Plocka köttet från de avsvalnade kycklingklubborna och lägg på ett fat tillsammans med linssalladen. Servera med min goda jordnötsdressing, nykokt ris och gärna lite bladgrönt också.