22 jan. 2018

Var dags mat - Stekt torsk med gräslökssås, 4 port


4 bitar torsk i skivor, ca 600 gr
3 msk hackad gräslök
1 st gul lök 
0.5 st morot 
5 st champinjoner 
Ett par persiljestjälkar 
1 st kvist timjan 
5 dl fiskfond 
3 dl vitt vin, torrt 
3 dl vispgrädde 
50 g smör 
salt 
vitpeppar, nymalen 
Citron, några stänk



Skala och hacka grönsakerna.
Fräs dem tillsammans med smör, persiljestjälkarna och timjankvisten utan att det tar färg.
Häll på vinet och fiskfonden, låt koka ner tills hälften är kvar. Sila bort grönsaker och örter.
Slå på grädden och koka ner till 4-5 dl kvarstår.
Stek den skivade torsken gyllene och arrangera på tallrikar. Häll såsen runt om eller låt gästerna servera sig själva.