2 nov. 2017

Skördetid - Fylld Butternutpumpa


1 medelstor butternutpumpa
Smör
Salt och svartpeppar
1-2 gul lök, skalad och strimlad
3 msk smör
1 liten bit ingefära, skalad och strimlad
2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
1 tsk paprika
1 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela pumpan i två bitar. Gräv ur kärnorna med en sked och skåra sedan köttet för underlätta för värmen att sprida sig. Placera pumporna med snittytan uppåt på en ugnsfast form och baka dem i ugnen i en dryg timme. Gör sedan fyllningen.
Smält smöret i en kastrull tills det skummar, tillsätt löken , täck kastrullen och låt den sjuda i ca 10 min. Tillsätt ingefära, kryddor och russin. Fortsätt koka tills löken börjar karamelliseras.
Fördela fyllningen i pumpahalvorna och ställ in i ugnen igen ca 15 min. Serveras omgående med skyn från formen.