23 okt. 2017

Skördetid - Pasta med rosésallat, chèvre och valnötter, 4 port

Jag förundras ständigt över hur otroligt snygga grönsaker kan vara och rosésallat är riktigt ögongodis nu när den är som bäst. 


Den beska smaken faller inte alla på läppen, men prova att steka den hastigt i lite olivolja med vitlök, salt och peppar! Eller strimla den och pigga upp en burk bönor från affären. Är man så snygg bör man få en chans att förgylla vår vardag! 

Prova gärna att göra en risotto med rosésallat och toppa anrättningen med en rejäl näve färsk ruccola och kanske lite rostade pumpafrön. Perfekt "comfortfood" för ruggiga höstkvällar är annars den här snabblagade pastan.

400 gr färsk pasta
1 zucchini
½  rosésallat
2 skivor chèvre
1 citron, skalet
Salt och peppar
3 msk hackad persilja
Valnötter
Olivolja

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Strimla zucchini till långa breda remsor med en potatisskalare, strimla sallaten och fräs dem sedan i en stekpanna med några matskedar olivolja.
Tillsätt den kokta pastan, citronskal och persilja. Blanda väl och lägg sedan upp på tallrikar.

Bryt osten i bitar och lägg på pastan tillsammans med valnötter.