13 okt. 2017

Skördetid - Chèvre Chaud med päronmarmelad och valnötter, 4 port

Nu är det hög tid att damma av alla härliga höstklassiker som värmande Bouef Bourgignon, svamprisotto och mustiga soppor. En personlig favorit som passar bra som förrätt eller när man inte vill äta så mycket är Chèvre Chaud – gratinerad getost på toast. Med en sallad till och varför inte ett glas rött känns inte höstmörkret så betungande. Smaklig spis! 



4 skivor Chèvre
4 skivor vitt bröd
500 gr päron
1 ½ citron
500 gr socker
1 msk hackad ingefära
50 gr valnötter, krossade

Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära socker och saften av en pressad citron. Skär den kvarvarande halvan i skivor och lägg i kastrullen. Koka ca 30 min eller tills marmeladen har en temperatur på 114 grader. 
Tillsätt nötterna, koka upp och låt sedan svalna.

Sätt ugnen på grill. 
Lägg en skiva ost på varje skiva bröd. 
Gratinera tills osten fått färg.
Lägg på tallrikar med sallad och servera den friska päronmarmeladen till.