19 juni 2014

Snabbstekta rödbetsstjälkar med fetaost och nötter



För mig är den största utmaningen med odling att man måste ha tålamod. Nyttigt förvisso, men ack så frustrerande. Därför blir det lite sport att hitta användning för sådant som rensas bort i väntan på huvudskörden. I dagarna gallrades det bland rödbetorna vilket gav upphov till veckans recept.

 
 

Snabbstekta rödbetsstjälkar med fetaost och nötter
Stjälkar och blad från rödbeta, eller mangold
Fetaost
Nötter
Olja
Salt och peppar
Vinäger
Rosta nötterna gyllenbruna i en torr stekpanna.
Skölj och rensa stjälkar och blad, skär av bladen och lägg åt sidan.
Stek stjälkarna i lite olja på hög värme någon minut. Salta och peppra.
Lägg upp på tallrik, smula över ost och toppa med nötter och några droppar riktigt god vinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar