8 aug. 2017

Sommarmat - Inlagda krusbär från Löderup

Vi har den stora förmånen att få låna min svägerskas hus mitt i den lilla byn Löderup på Österlen. När vi var där senast fullkomligt dignade buskarna av mogna krusbär.  - "Ni får plocka HUR mycket ni vill!" Det gjorde vi så klart och experimenterade glatt till frukost, lunch och middag.

1 L krusbär
1 msk ingefära, färsk
1 röd chili
2 dl strösocker
1 3/4 dl vatten
2 msk cidervinäger

Ansa och snoppa krusbären.
Dela och kärna ur chilin, strimla den fint.
Skala och strimla ingefäran.
Koka upp vatten, socker, vinäger, chili och ingefära och rör tills sockret smält.
Lägg i bären och sjud ca 3 min, bären ska precis börja spricka och inte bli till mos.
Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kyl.

Servera som tillbehör till kött - grillat eller kallskuret! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar