14 sep. 2020

Var dags gröna mat - Aubergine parmigiana, 2 port



2 medium aubergines (ca 500g)
1 buffel mozarella, riven i bitar
20g parmesan, finriven
mild olja
5 dl tomatsås

Sätt ugnen på 180 grader.
Skär auberginerna på längden i 3-5 mm tjocka skivor.
Lägg skivorna i ett durkslag och strö över lite salt. Blanda så alla skivor kommer i kontakt med saltet. Låt dra ca en timme.
Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt 1 msk olja.
Stek aubergineskivorna några i taget ca 2 min på varje sida.
Lägg dem åt sidan tills alla skivor är stekta. Tillsätt mer olja under stekningen.
Ta fram en ugnsfast form, ca 18x20x5 cm.
Lägg i en tredjedel av aubergineskivorna, slå på en tredjedel av tomatsåsen och slutligen en tredjedel av mozzarellan och parmesanosten. Upprepa med återstående ingredienser till du har tre lager av allting i formen.
Baka 30-40 min tills gratängen bubblar och är gyllene ovanpå.
Servera med en stor grönsallad och ett gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar