2 medium aubergines
(ca 500g)
1 buffel mozarella, riven i bitar
20g parmesan, finriven
1 buffel mozarella, riven i bitar
20g parmesan, finriven
mild olja
5 dl tomatsås
5 dl tomatsås
Sätt ugnen på 180
grader.
Skär auberginerna
på längden i 3-5 mm tjocka skivor.
Lägg skivorna i ett
durkslag och strö över lite salt. Blanda så alla skivor kommer i kontakt med
saltet. Låt dra ca en timme.
Hetta upp en stor
stekpanna och tillsätt 1 msk olja.
Stek
aubergineskivorna några i taget ca 2 min på varje sida.
Lägg dem åt sidan
tills alla skivor är stekta. Tillsätt mer olja under stekningen.
Ta fram en ugnsfast
form, ca 18x20x5 cm.
Lägg i en tredjedel
av aubergineskivorna, slå på en tredjedel av tomatsåsen och slutligen en
tredjedel av mozzarellan och parmesanosten. Upprepa med återstående
ingredienser till du har tre lager av allting i formen.
Baka 30-40 min tills
gratängen bubblar och är gyllene ovanpå.
Servera med en stor
grönsallad och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar