5 sep. 2020

Örtbakad rostbiff med bulgursallad och rostad lök, 4 port

Rostbiff (ca 500 gr tillagad)

Smör

Salt och peppar

Torkade örter

 

2 dl bulgur

1 salladslök, strimlad

1 dl tärnad zucchini

1 dl tärnat äpple

2 tsk curry

Olja

Hackad persilja

Rostad lök

 

Sätt ugnen på 150 grader.

Strö ut salt, peppar och torkade örter på en skärbräda.

Rulla köttet i blandningen och bryn det sedan runt om i smöret.

Sätt i en stektermometer och ställ in köttet i ugnen i en form tills det är 56 grader.

Ta ut köttet, slå folie runt och låt det vila åtminstone 20 min.

Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

Bryn lök, zucchini och äpple i lite olja. Tillsätt curry, smaka av med salt och peppar.

Blanda grönsakerna med bulgur.

Skiva köttet tunt och garnera med rostad lök och hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar