29 juli 2020

Var dags mat - Marinerad kyckling med smak av Mellanöstern, 4 port



Valfria kycklingdelar
1 dl ketchup
1 msk olja
1 tsk curry
1 tsk paprika
2 klyftor vitlök
1 tsk ”7 kryddor”
Salt och peppar
Lime
Koriander

Blanda alla ingredienser till marinaden och häll i en bunke eller kraftigare påse. 
Lägg i kyckling och låt den marinera över natten.
Sätt ugnen på 190 grader.
Ugnsbaka kycklingen tills den har en innertemperatur på minst 72 grader.
(Kycklingdelar med ben ca 45 min, kycklingbröst ca 25 min.)
Pressa över lime och strö över färsk koriander precis innan servering. 
Servera med Persiljesallad, nykokt ris eller varför inte bulgur.

Jag använde kyckling som jag marinerade direkt från frysen och lät tina i kylen i två dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar