17 juli 2019

Var dags gröna mat - Tomat- och lökpaj, 4 port



1 pkt färdig pajdeg
4 tomater
1-2 gula lökar
½ pkt fetaost, eller annan smakrik ost
2 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1 nypa socker

Smörj en pajform och klä den med pajdegen.
Förgrädda skalet i 10 min på 210 grader, sänk sedan värmen till 180 grader.
Skär tomaterna i bitar och skiva löken tunt.
Ta bort kärnorna från tomaterna så blir pajen fastare i konsistensen.
Vispa ihop ägg med mjölk, salt och peppar.
Fördela tomater och lök i pajskalet, strö över en liten nypa socker och slå sedan över äggblandningen. Smula över fetaosten och grädda sedan pajen ca 25 min.

Receptet på en klassisk Rhode Island dressing hittar du här




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar