2 dl bulgur
4 dl vatten
1 tsk salt
Ett knippa lila sparris (eller grön)
1 röd lök
½ gurka
½ citron, saften
½ dl olja
salt och peppar
1 dl hackad persilja
Ruccola eller annan sallad
Koka bulgur, med vatten och salt 10-12 min.
Stäng av plattan, dra åt sidan och låt stå ytterligare 5 min. Häll över på en
stor tallrik och låt svalna.
Strimla sparrisen, skiva löken och tärna
gurkan.
Blanda med den avsvalnade bulguren.
Tillsätt citronsaft och olja, smaka av med
salt och peppar.
Blanda med ruccola eller annan bladsallat och
lägg upp på ett stort serveringsfat.
Servera med något gott från grillen – fågel,
fisk, kött eller grönt spelar ingen roll.
Med någon härlig röra och ett gott bröd blir
det kalas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar