6 juni 2019

Var dags gröna mat - Bulgursallad med sparris och citron, 4 port



2 dl bulgur
4 dl vatten
1 tsk salt
Ett knippa lila sparris (eller grön)
1 röd lök
½ gurka
½ citron, saften
½ dl olja
salt och peppar
1 dl hackad persilja
Ruccola eller annan sallad

Koka bulgur, med vatten och salt 10-12 min. Stäng av plattan, dra åt sidan och låt stå ytterligare 5 min. Häll över på en stor tallrik och låt svalna.
Strimla sparrisen, skiva löken och tärna gurkan.
Blanda med den avsvalnade bulguren.
Tillsätt citronsaft och olja, smaka av med salt och peppar.
Blanda med ruccola eller annan bladsallat och lägg upp på ett stort serveringsfat.
Servera med något gott från grillen – fågel, fisk, kött eller grönt spelar ingen roll.
Med någon härlig röra och ett gott bröd blir det kalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar