9 feb. 2019

Elsas Kalasmat - Helstekt fläskfilé med mango- och apelsinchutney, 4 port



600 gr fläskfilé
smör till stekning
salt och peppar
termometer

1 dl mangochutney

½ apelsin, rivet skal och saft
1 liten röd lök, finhackad
1 msk ingefära, finhackad
2 msk persilja, hackad
1 msk rapsolja
½ tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda mangochutneyn med övriga ingredienser.
Lägg smöret i en stor stekpanna och bryn köttet runt om.
Lägg över på ugnsfast fat, sätt termometern på 67 grader, stoppa in den i mitten av köttbiten och ställ in i ugnen. När köttet är klart mår det bra av att vila ca 5 min.
Skär sedan upp det och  servera tillsammans med chutneyn.

Det är också gott att låta köttet kallna, skära det tunt, lägga det på ett fat och skeda över chutneyn. Låt marinera någon timme och servera kallt på buffé tillsammans med rostade potatis och en härlig sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar