15 jan. 2019

Var dags gröna mat - Färsk pasta med sotad zucchini och parmesan, 2 port



1 pkt färsk pasta
1 medelstor zucchini                            3 msk kapris
½ dl  salt                                                 2 msk citronjuice
1 l vatten                                                4 msk olja
1 msk olja                                               1 vitlöksklyfta
2 msk torkade örter                              Salt och peppar
Ugnstermometer                                   Riven parmesan

Sätt ugnen på 190 grader.
Dela zucchini på mitten längs med. Snitta halvorna i ett rutmönster.
Lös upp saltet i vattnet. Lägg i zucchinin med snittytorna neråt. Låt ligga max 10 min och torka sedan av dem. Strö ut örterna på en tallrik, pensla zucchinin med olja och lägg  dem på tallriken. Tryck till lite så örterna fastnar. Stek dem sedan i riktigt het panna så de får färg. Lägg över i ugnsfast form och baka till en innertemperatur på 85 grader.
Mixa, eller mortla, kapris med citronjuice, olja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan, häll av vattnet, blanda pastan med dressingen.
Servera med den sotade zucchinin och en rejäl näve nyriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar