15 jan. 2019

Elsas Kalasmat - Vietnamesiska vårrullar med räkor, avokado och jordnötsdipp, 6 port



1 pkt glasnudlar                                    1 dl jordnötssmör
Rispapper                                              1 msk honung
500 gr räkor, skalade                            1 msk riven ingefära
1 avokado, skivad                                 2 msk risvinäger
2 msk sweet chilisås                           1- 1 1/2 dl varmt vatten
12 gurkstavar
Strimlad isbergssallad                        Färsk koriander
1 morot, strimlad
Färsk mynta

Mixa jordnötssmör, honung, ingefära och risvinäger. Tillsätt vattnet lite grann i taget tills du får en lagom rinnig dipp. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj och se till att de blir svala. Klipp lite i dem för att göra dem lättare att jobba med.
Blötlägg ett rispapper åt gången och lägg över det på en fuktig handduk.
Lägg ½ dl nudlar på mitten av pappret, lägg på sallad, morot, avokado och en dryg matsked räkor samt ett mynta blad. Rulla ihop och vik in sidorna så rullen blir tät.
Ställ rullarna kallt fram till servering, dela dem på mitten och servera med dippsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar