23 dec. 2018

Elsas gröna - Currystekt blomkål med gurka, lök och koriander, 4 port

Tillsätt en burk kikärtor när du steker blomkålen och servera med nykokt ris så har du en helvegansk måltid. Jag serverar den gärna till Tandoorikyckling med en sked Mango Chutney på sidan.

1 blomkålshuvud
1 msk curry
3 msk olja
1 msk riven ingefära
1/2 solo vitlök (ca 2 klyftor vitlök)
Salt och peppar
1/2 gurka i småbitar
1 röd lök, finhackad
Koriander

Riv blomkålen med rivjärnets grövsta sida.
Riv eller skiva vitlöken tunt.
Häll olja i en stor stekpanna, tillsätt curry, ingefära och vitlök.
Rör om och låt fräsa ca 2 min.
Häll i blomkålen och stek på medelhög värme ca 5 min.
Strö över hackad lök, gurka och rejält med koriander.