26 nov. 2018

Var dags mat - Kyckling Korma med linser, 4 port



600 gr kycklinglårfilé
smör
1 gul lök
1 brk cocosmjölk
1 msk curry
3 msk mandelmjöl
1 dl gula russin
1 tsk salt
½ msk strösocker
1 förp kokta linser
1 msk hackad mynta

Skär kycklingen i bitar ca 3x3 cm.
Skala och dela löken på hälften, skiva den sedan och lägg i en gryta tillsammans med en rejäl klick smör. Bryn löken 3 minuter, tillsätt cocosmjölk, curry, mandelmjöl och russin.
Lägg en klick smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min. Vänd efter halva tiden.
Häll över i grytan och tillsätt socker och salt. Smaka av och låt sjuda ca 15 min.
Tillsätt linserna, koka upp på nytt och dra sedan av grytan från värmen och lägg i myntan.
Servera med nykokt ris och stekt spetskål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar