600 gr lövbiff
Grillad paprika på burk
4 msk färskost, gärna med vitlök
Salt och peppar
Tandpetare
1 dl rött vin
1 msk kalvfond
½ dl vatten
Salt och peppar
Smör
Rapsolja
Sätt ugnen på 190 grader.
Lägg ut biffarna på en skärbräda.
Bred på färskosten, lägg på en ¼ grillad
paprika. Salta och peppra.
Rulla ihop biffarna och ”sy ihop” dem en
tandpetare.
Lägg en rejäl klick smör i en stor stekpanna
tillsammans med ett par msk olja.
Bryn rullarna runt om och lägg över i en
ugnsfast form.
Ställ in i ugnen 7-10 min.
Häll vin, fond och vatten i stekpannan.
Vispa runt ordentligt och låt vätskan koka ihop
några minuter till en sås.
Sila av såsen och slå den sedan över de färdiga
rullarna.
Servera med oliver, gurksallad, grönsallad och
klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar