14 aug. 2018

Var dags mat - Färsfylld paprika med paprikaröra, 4 port


4 små eller 2 stora paprikor
400 gr nötfärs
1 gul lök
1 morot
2 dl kokt ris
1 tsk spiskummin
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Finhacka löken och moroten. Blanda med färs, ris och kryddor.

Dela paprikorna och fyll dem med färsen. Baka paprikorna ca 20 minuter, eller tills de har en innertemperatur på 56 grader. Servera med paprikaröra, nykokt ris och en god sallad!

Paprikaröra
6 paprikor i olika färger
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Olja
Salt och peppar
Basilika
Sätt ugnen på 200 grader.

Dela paprikorna och lägg dem med skinnsidan upp på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med oskalad gul lök i klyftor och vitlök. Ringla över en dryg matsked olja och rosta i ugnen tills paprikorna blivit rejält svarta. Lägg allt i en bunke och täck med plast, låt svalna. Dra av skinn och skal från paprika och lök. Blanda och smaka av med salt, peppar och färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar