1 aug. 2018

Elsas Sommarmat - Rostad broccoli med chorizo och fetaost, 4 port


800 gr broccoli, färsk eller fryst
400 gr färsk chorizo
1 brk krossade tomater
1 dl vatten
1 gul lök
2 msk + 1/2 msk olja
Salt och peppar
3 msk färska örter - basilika, persilja, salvia t.ex
1 pkt fetaost

Sätt ugnen på 220 grader.
Dela broccolin och fördela i en ugnsfast form.
Slå över drygt 2 msk olja, salta, peppra och blanda ordentligt.
Rosta broccolin ca 15 minuter, längre om den kommer direkt ur frysen.

Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig.
Skär ett snitt i korvarna, ta ut innehållet och hacka det grovt.
Lägg i pannan med löken och slå över krossade tomater och vattnet.
Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka under tiden av med salt, peppar och färska örter.

Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten!