7 juni 2018

Elsas Kalasmat - Färsspett med Za´atar


Huvudrätt 4 portioner, 8 portioner på buffé
600 gr nöt- eller lammfärs
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
Salt och peppar
ca 1 dl Za´atar, kryddblandning
Olja eller smör till stekning

Blanda färsen i en bunke med vitlök, ägg och spiskummin.
Salta och peppra.
Lägg kryddblandningen på en djup tallrik.
Rulla färsen till fingertjocka rullar.
Lägg dem på kryddblandningen och se till att de täcks runt om.
Stek på medelhög värme till de är nästan helt genomstekta.
Låt svalna något och trä sedan upp dem på spett.
Servera med en härlig sallad och rostad potatis.
En krämig tzatziki eller annan yoghurtbaserad sås är perfekt till.

Tips!
Gör rullarna riktig små och servera tillsammans med kallskuret, marinerade oliver och lite annat smått och gott som en härlig plock-förrätt.