8 juni 2018

Elsas Kalasmat - "Drumsticks" med timjan och vitlök



2 msk färsk timjan
2 vitlöksklyftor
4 msk flytande honung
Svartpeppar
1 tsk chiliflakes
1 citron, saft och skal
1 kg kycklingben
Salt

Lägg timjan, vitlöksklyftor, chiliflakes och honung i en mortel eller mixer.
Dra några rejäla tag med pepparkvarnen.
Riv citronskalet och tillsätt tillsammans med citronsaften.
Mortla eller mixa tills du fått en kladdig röra.
Lägg kycklingbenen i en stor plastpåse, slå över marinaden, knyt ihop påsen och massera kycklingbenen så de blir täckta av marinaden.
Lägg kycklingen kallt i minst 4 timmar, men helst över natten.
Kör kycklingen i ugn, 200 grader ca 40 minuter, eller grilla dem 15-20 min.

Se till att kolen blivit gråvit, annars är temperaturen för hög och kycklingen blir bränd på utsidan och rå mitten.