24 maj 2018

Elsas Kalasmat - Kycklingspett med citrontimjan, 4-8 port

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 citron, rivet skal och saft
1 dl neutral olja
1 rejäl knippa citrontimjan
Salt och peppar

Stimla kycklingen i 4-5 strimlor per filé och lägg i en 3-liters plastpåse.
Pressa eller riv ner vitlöken i påsen tillsammans med olja, skal och saft från citronen.
Salta och peppra lätt.

Knyt ihop påsen och knåda den sedan så att allt blandas väl.
Ställ kallt i minst 1 timme. (Det går bra att marinera över natten också.)

Lägg grillpinnar i blöt och trä sedan upp kycklingen på spetten.
Kör dem i ugn ca 10 minuter, eller tills de har en innertemperatur på minst 72 grader.
Det funkar också alldeles utmärkt att lägga dem på grillen, men låt marinaden rinna av något så slipper du manshöga lågor från grillen.
Dekorera gärna spetten med lite fler timjankvistar.