3 maj 2018

Ät mer grönt - Majrova med vitlök, panko och parmesan


8 medelstora majrovor
2 vitlöksklyftor
3 msk panko (asiatisk ströbröd)
1 msk olja
1 msk citronsaft
riven parmesan
hackad persilja

Skölj och skär sedan majrovorna i klyftor.
Koka upp lätt saltat vatten, till majrovorna och låt dem koka 5 min.
Häll av och lägg i isvatten för att snabbt kyla ner dem.
Pressa vitlöken i en stekpanna, slå på oljan och tillsätt pankon.
Stek under omrörning tills pankon fått vacker färg.
Ta upp majorovorna, låt dem rinna av ordentligt så de är torra och lägg i en skål.
Häll på citronsaften och blanda väl.
Häll över pankon och strö på hackad persilja.
Blanda, ät och njut!



Majrovan är  en av våra första primörer med konsistens som rädisa, men smakar mer som en beta.
Skala inte rovorna innan du tillagar dem utan skölj dem bara för att bevara det mesta av smaken.
Du kan koka majrovan och njuta av den med en stor klick smör och salt, men också skiva den riktigt tunt och ha den som sallad med en dressing på citron, olja och färska örter.