5 apr. 2018

Vårkänslor - Frittata med nässlor, 2 port

Snabbt, gott och enkelt – efter en dag i köksträdgården är en Frittata perfekt. Har man dessutom lyckan att ha en härligt salt Fetaost att strö över och varför inte ett svalkande glas rosé är njutningen fulländad. 
2-3 ägg
1 dl grädde
Smör
100 gr nässlor
1 msk färska örter
Salt och peppar
Feta- eller getost att strö över
Vispa ihop äggen med grädden. Salta och peppra lätt.
Lägg en klick smör i en liten stekpanna med hög kant.
Fräs nässlorna med örterna ca 1 min, tillsätt äggen.
Stek som en omelett med på lägre värme och längre tid.
Antingen vänder du frittatan eller så ställer du in den i ugnen några minuter på grill så den får fin färg.
Strö över smakrik ost och servera direkt.

Med lite bladgrönt på sidan är det här en förtjusande liten rätt!