1 majskyckling ca 1,1 kg
1/2 citrontimjan
2 kvistar rosmarin
1-2 vitlöksklyftor
2 msk neutral olja
1 tsk salt
peppar
Citronyoghurt
2 dl naturell yoghurt
1/2 citron, saften
2 tsk spiskummin
1 tsk honung
Salt och peppar
Sätt ugnen på 190 grader.
Mortla örterna med oljan och vitlöken, salta och peppra.
Dela kycklingen i 8 bitar, lägg den i en ugnsfast form och pensla med örtoljan.
Ställ in i ugnen ca 30 min och ös kycklingen några gånger under tiden.
Blanda alla ingredienser till citronyoghurten.
Lite färsk mynta är gott att ha i också om man vill.
Jag serverar gärna kycklingen med en bulgursallad eller grönsaksris, men lite rostade rotfrukter eller en stor grönsallad går minst lika bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar