23 feb. 2018

Var dags (gröna) mat - Ljummen kålsallad med knaperstekt bacon och senapskräm, 4 port


1 pkt bacon
1 broccolistånd
1 litet huvud spetskål
3 msk grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 msk grov cidervinägersenap
½ msk honung
Salt och peppar

Stek baconet riktigt hårt och lyft sedan över det till en tallrik klädd med hushållspapper, spara stekfettet. Låt baconet svalna.
Blanda dressingen av yoghurt, majonnäs, senap och honung. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp rejält med saltat vatten, strimla kål och broccoli. Lägg i det kokande vattnet och låt sjuda i 3-4 min. Häll av i durkslag och häll sedan över i stekpannan med baconfettet, blanda runt och tillsätt några matskedar av dressingen.
Lägg upp på tallrikar eller en stor skål. Bryt de kalla baconchipsen i bitar och strö över.