28 dec. 2017

Elsas nyår - Vit chokladmousse med rostade nötter och färska bär

Len chokladmousse möter friskheten hos färska bär och krispighet från de kanderade nötterna!


100 gr vit choklad
3 dl grädde
2 gelatinblad
2 msk ljus sirap
1 msk strösocker
1 dl blandade nötter
Färska bär

Lägg gelatinblanden i kallt vatten.
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Koka upp upp hälften av grädden, krama ut gelatinbladen och smält dem i grädden.
Slå grädden över chokladen och rör tills den smält, tillsätt resten av grädden.
Låt stå i kylen minst två timmar.

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop sirap och socker.
Häll i nöttern och blanda väl så alla nötter täcks.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 15 min, eller tills sockret mörknat och karamelliserats. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med.

Vispa upp chokladmoussen och fördela i coupeglas.
Dekorera med färska hallon och nötter.