29 dec. 2017

Elsas nyår - Kycklinglevermousse, billigt och gott :)


1 påse kycklinglever (500 gr)
½ gul lök, skivad
1 kvist rosmarin
1 msk cognac
Salt och peppar
200 gr smör, rumsvarmt
2 dl grädde, vispas

Bred ut kycklinglever, skivad lök och rosmarin i en ugnsfast form.
Salt och peppra, slå över cognacen och ställ sedan in i ugnen 10-15 minuter.
Levern ska ha fått färg, men vara rosa i mitten. Ställ åt sidan för att svalna helt.

När allt svalnat läggs det i en matberedare och körs till en slät massa där det rumsvarma smöret tillsätts klickvis. Vispa grädden och vänd sedan ihop smeten med grädden.
Ställ kallt och skeda sedan upp ägg och lägg på crostinis eller varför inte rostat bröd.
Lite syltad pumpa på toppen eller något annat sött och syrligt gör susen.