19 aug. 2017

Skördetid - Skön grön söndagslunch

Vi har helt ärligt alldeles för få lata söndagar med vår familj, och när vi väl har tillfälle att bara vara hemma och slappa vill vi absolut inte åka och handla. Den här goda ugnsomeletten gjord på dagens skörd och rester från kylen går att variera i oändlighet och kan göras med bara grönsaker så klart!

2 ägg/person
2 msk mjölk/grädde/vatten/person
Salt och peppar
Skivad lök
Skivade tomater
Mangold - stjälkar och blad
Smör till stekning och form
Salt och peppar
Kyckling, korv, kött, ost

Fräs löken i lite smör tillsammans med mangolden.
Blanda ägg och vätska, salta och peppra lätt.
Smörj en ugnsfast form och fördela rester och grönsaker jämnt i formen.
Slå över äggstanningen och baka hela härligheten i 180 grader ca 15 minuter eller tills omeletten slutar skvalpa och har fått fin färg.
Några sallatsblad och ett gott bröd blir grädde på moset.