23 aug. 2017

Skördetid - Rostade rödbetor med fetaost och aprikoser, 2-6 pers


- en hel liten rätt, eller som tillbehör!
600 gr rödbetor
1 msk neutral olja
1 dl torkade aprikoser, hackade
1 pkt fetaost
1 dl solrosfrö
Salt och peppar

Sätt ugnen på 190 grader.
Tvätta och ansa rödbetorna, dela dem i klyftor och lägg sedan på plåt. Ringla över olja, salta, peppra och blanda om ordentligt. Baka dem i ugn ca 20 minuter. De ska vara mjuka, men inte mosiga så du får känna efter och anpassa tiden.
Rosta solrosfröna i torr stekpanna till de får färg. Det tar en stund men sen går det fort.
Låt betor och frön svalna. Blanda sedan med aprikoser och smulad fetaost.

Gör en dressing på 3 msk olja och 1 msk vinäger, slå över sallad och blanda försiktigt runt.