27 juli 2017

Sommarmat - Små blåbärspajer

200 gr mjukt smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjäl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½–1 dl blåbärssylt
1 pkt mascarpone
2 msk créme fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
1/2 citron, saften
Färska bär

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst. 
Blanda resten av ingredienserna och ta i dem. Rör ihop till en deg.
Rulla degen till en längd. Skär i bitar. Rulla till bollar. Lägg dem i småbrödsformar.
Tryck en fördjupning i varje boll och klicka i sylt.

Grädda mitt i ugnen 10–12 min, låt svalna.
Blanda mascarpone, créme fraiche med sockret och citronsaften. Bred ut över de avsvalnade pajerna och dekorera med färska bär. Pajerna går fint att frysa!