7 juli 2017

Sommarmat - Fläskkotletter med salvia och äpple, 4 port

Visste du...
Salvia är en god och lättodlad örtkrydda både på friland eller i kruka inomhus eller på balkongen. Den har genom historien ofta ansetts vara ett universal medel och har använts mot det mesta. Moderna studier visar att salvia har antibakteriella egenskaper och tydligt kan förbättra minne.


4 rejäla fläskkotletter
Salt & svartpeppar
Fruktig olivolja
1 stor gul lök, hackad
3 äpplen I klyftor, t.ex Discovery
3-4 blad färsk salvia
1,5 dl torr cider

Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda kotletterna ordentligt med salt och peppar. Häll olivolja i en stekpanna och bryn kotletterna ca en minut på varje sida. Ta ur kotletterna och fräs löken i skyn från kotletterna. Låt löken få lite färg och tillsätt sedan äppleklyftor och salvia.

Lägg lök, äpplen och kryddor i en ugnsfast form. Lägg i kotletterna och slå över cider så att det precis täcker innehållet. Salta och peppra och ställ sedan in i ugnen ca 30 minuter tills äpplena och kotletterna är färdiga.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar