11 feb. 2016

Mjölk- och äggfria muffins!

Glädjen var stor när vi hittade ett recept på ägg- och mjölkfria muffins att bjuda vår allergiska dagis-kompis på. Dekorerade med äggfri "maräng" och strössel i mängd blev de små juveler på den stor brickan!


Ägg- och mjölkfria muffins, 12 stora eller många små

3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
¾ dl flytande mjölk- och sojafritt margarin
2½ dl vatten
Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och margarinet och vispa ihop till en smet.
Grädda i 225ºC i ca 12- 15 min. Använder du små formar går det fortare.
Vi dekorerade våra mini-muffins med äggfri ”maräng” – vispa spadet från en burk kikärter med florsocker tills det får rätt konsistens.

1 kommentar:

  1. Som mamma till en ägg & mjölkallergisk liten kille, blev jag så varm i hjärtat när jag hittade ditt inlägg. Så fantastiskt att ni engagerade er för att kunna tillgodose dagis-kompisens behov. <3

    SvaraRadera